Turrapport!

Da har jeg endelig fått somlet meg til å dele litt fra min første vintertur. Detaljer om hva, hvor og når skal dere får slippe, kom heller med spørsmål hvis dere lurer på noe 🙂

Her har vi akkurat ankommet Finse, etter to togturer på tilsammen 5,5 timer. Var litt spent på hvordan Nero ville takle det hele, men herrefred.. -for en flink vofs jeg har. Lå stille og pent hele veien!

På Finsehytta var det hyggelig stemning blant vi få som var der. Unnet meg til og med en øl fra deres eget mikrobryggeri:

Nå må jeg fortellle dere om etappen fra Finse til Krækkja. Det ble en rimelig slitsom tur, nemlig. Og jeg er litt (veldig) stolt av meg selv som gjennomførte, og det med glans. Store deler av turen hadde jeg 13 m/s motvind, snø, dårlig sikt, og ingen spor å følge. Nero, som helst løper noen meter foran meg, gikk stort sett bak meg i mine spor. DA er det mye snø!

Flott natur, et eller annet sted bak tåka!

Flott natur, et eller annet sted bak tåka!

Finnes ikke dårlig vær, vet dere :)

Finnes ikke dårlig vær, vet dere 🙂

Etter 4-5 timers stamping i snøen begynte jeg å tenke på om jeg kanskje ikke ville klare å ta meg frem til hytta. Har jo hørt at man bør grave seg ned i god tid før man blir for sliten… MEN – like etter at de nevnte tankene hadde meldt seg, så begynte vinden å gi seg litt og tåken lettet. Lykke!

Noen km senere møtte jeg dessuten en gjeng som hadde gått fra Krækkja. Dermed visste jeg at jeg ville ha spor store deler av den siste biten. LYKKE!!

Da var det jo bare å gi gass igjen! Hipp hurra 🙂

Den siste biten til Krækkja ble været bare bedre og humøret steg ytteligere. Og så, dere. Endelig, mer enn 9 timer etter at jeg forlot Finse, rundet jeg den siste fjellknausen og dette synet møtte meg:

Krækkja i det fjerne, men likevel så nære!

Akkurat i det øyeblikket tror jeg adrenalinet og endorfinene i kroppen danset rundt og moret seg som aldri før. For en følelse. Rusa på livet 🙂

Dagen etter ble jeg belønnet med sol, lite vind, og spor hele veien. Barneskirenn!

Good times!

Til slutt må jeg skrive noen ord om Tuva Turisthytte. En koseligere nytte med hyggeligere vertskap tror jeg man skal lete lenge etter.

Aileen og Peter, vertskapet på Tuva.

Her ble jeg kjent med folk fra bl.a. Canada og Skottland. Tenk at de reiser helt til Norge for å få oppleve denne hytte-til-hytte-ferien. Vi nordmenn er jammen heldige!

Alt i alt har jeg hatt en intet mindre enn fantastisk tur. Jeg har blitt kjent med flotte folk fra fjern og nær, og sitter igjen med mange nye erfaringer og kunnskaper. 20kg på ryggen i variert terreng har faktisk gått veldig greit. Dessuten har Nero klart seg bedre enn jeg hadde ventet. Hver kveld var han helt skutt, utslitt etter dagens slit. Likevel -hver morgen var han igjen superklar for nye utfordringer så fort han så at jeg pakket sekken og dro på meg skiklærne.

Trøtt og sliten.

Uthvilt og klar for en ny dag i snøen 🙂

..og dersom dere ikke har fått nok for lenge siden, her kommer ende noen flere bilder for å avslutte herligheten:

Lunsj med hyggelige folk

Ganske så flott, eller?

Superfornøyd!

Kom dere ut i den norske fjellheimen, folkens!

12 tanker på “Turrapport!

 1. Jubalong! Så flotte bilder! Tuva er helt fantastisk, der hadde jeg også lyst til å stoppe på Finse-Haukeli-turen, men så antok jeg bare at det ville være altfor sinnsykt fullt og derfor ble det Stigstuv i stedet. Hva er neste plan? Ser jeg dere på fjellet i sommer? 😛

 2. Du, og du! Jeg er ikke rent lite imponert!!! 😀 Også helt alene da gitt! Åååe jeg kjenner det kribler langt inn i ryggmargen på meg, jeg vil OGSÅ på ekspedisjon!! Men det blir! Si meg, er du også turleder i DNT? Jeg er i skrivende stund på vei til Ambassadørkurs! Hu og hei! 🙂
  Og jeg spør som Chassolini over her; sees vi kanskje i fjellet i sommer?? 🙂

 3. Jeg skal definitivt tilbake til Tuva 🙂

  Vet ikke helt hvor og når neste tur blir. Kommer an på hvor mye og når jeg skal jobbe i sommer.
  Jeg har tenkt til å kjøre til Sjusjøen, for så å gå via de selvbetjente hyttene oppover til Rondane. Ellers er jeg gira på Skarveheimen også. Får se hva det blir til 🙂 Og du da, hvor har du tenkt deg?

 4. Takk takk 🙂 Jeg er faktisk litt imponert selv. Var usikker på hvordan det ville gå med mange mil på ski med over 20kg på ryggen. Styrketreningen har virkelig kommet til nytte!

  Jeg er også turleder, men på langtnær så hardbarka som Chassi. Jeg har kun del 1 og 2 av turlederutdanning, altså kan jeg ikke lede turer til fjells eller på vinterstid enda. Håper å ta del 3 og kaaanskje 4 i løpet av året. Får se hva jeg rekker. Dessuten har jeg jo hund, og det er litt upraktisk i forhold til DNT. Synes det er kjipt å dra på tur uten han..
  Håper du ble inspirert av ambassadørkurset! Har du planer om å gå i fjellet i sommer, i tilfelle hvor? 🙂

 5. Takk søte deg 🙂 skal du løpe helmarathon? Jeg har ingen planer om å løpe fort, kun gjennomføre… så jeg kommer ikke til å kjøre på tempotrening. Kun vende beina til å holde på ltit lenger enn vanlig ^^, Men takk for tips. Lykke til til deg også! 🙂

  Så ut som en veldig fin tur!

 6. Treningsmotivator: Aha, da skjønner jeg. Best å venne beina til asfalten da, ja 🙂

  Jeg skal løpe helmaraton (nordmarka skogsmaraton). Tenker at jeg kun skal klare å gjennomføre nå som det er første gangen. Men vet med meg selv at tankesettet endres i dét startskuddet går.. 😉

  Takk for lykkeønskninger, det trenger jeg 🙂

 7. Tilbaketråkk: Trim og sånt uke 16 + 1 | Treningsguri

 8. Hallais Tina! 🙂 Så kos å ha vofsen med som turfølge. De gangene man er ute på langtur drømmer jeg om hund jeg og, men det er jo helt uaktuelt sånn på skikkelig. To katter og nei… jeg får heller lånde hund dersom det skulle være aktuelt… 🙂

  Jeg har tatt ambassadørkurset og er ferdig med det grunnleggende turlederkurset i morgen (faktisk!) Jeg har meldt meg på sommerlederkurset her gjennom Stavanger turistforening. http://www.stavanger-turistforening.no/activity.php?ac_id=38120&fo_id=250
  Tror dette kommer til å bli KNALL! Gleder meg masse. Håper bare jeg består i morgen! Kan ikke du og melde deg på? Da får du oppleve den lille østlendingen, sirdalen og alt samtidig. Er du riktig så heldig så dukker Chassi opp og!

  Puss och kram

 9. Tina, Thea, skjønner at det ikke er så lett å holde rede på oss 😉

  Hund på tur er fantastisk. Hund er egentlig fantastisk hele tiden. Men det er også et super duper stort ansvar og mye jobb, så jeg synes det er fint at du innser at det ikke passer i livet ditt (og chassi sitt?). Altfor mange skaffer seg hund uten å vite hva det innebærer, dessverre.. Det kan jo godt hende det passer super duper bra litt senere? =)

  Skulle VELDIG gjerne opplevd både deg og sirdalen og chassi og jeg-vet-ikke-hva! Men det har seg slik at jeg ikke hva de nærmeste månedene bringer av jobb/skole, så jeg tørr ikke binde meg opp til noe enda. Dessuten er lommeboka mi altfor tynn for tiden, må bruke sommeren på å feite den opp!
  Jeg håper at jeg kaaanskje får med meg et ukes-turlederkurs i løpet av sommeren eller høsten. DNT her i byn er veldig interesserte i å få litt mer aktivitet her i området, så da får jeg nok sponset heile sulamitten!
  Blir det ikke flere kurs i år, så blir det definitivt flere turer på privaten. Kanskje vi kan treffes i fjellet en gang? JA!

 10. OOOPS. Så flaut. Fine Thea fra Fredrikstad! DET må jeg kunne huske!!!

  Hvilket treningssenter jobber du på? Og hva skal du studere i Oslo? Og hva studerer du nå egentlig?

  Ojda. Sponsing av turlederkurs høres jo A.OK ut!! 🙂 Jeg gleder meg til å bli flinkere i fjellet. Jeg tror og håper kurset i sommer/høst (er delt i to) blir kjekt. Som student må man selvsagt bruke ferien på å FEITE opp lommeboka. !!

  Puss puss fra meg som er bittelitt flau… Thea Thea Thea (pugge pugge)

 11. Hihi, du er nå søt da =)

  Jeg hadde vel egentlig tenkt at dene bloggen i første omgang skulle være sånn passelig anonym, men etter at navnet mitt dukket så høyt opp på resultatlisten etter løpet i Halden er vel det bare å glemme. So here it goes:

  Jeg jobber på et treningssenter litt utenfor Fredrikstad som heter Pluss Onsøy. Supre kollegaer og flotte kunder, trives veldig godt!

  Når det gjelder studier, så har jeg vært (er) litt av en vinglepetter. Etter vgs har jeg gjort litt forskjellig, men nå har jeg altså bestemt meg for medisinstudiet i Oslo. Har vel rett og slett ikke vært klar for et så krevende studie (og yrke!!) før nå.
  I høst hoppet jeg av bioingeniør-utdannelsen og tok fatt på vgs-fag igjen. Ikke et lett valg, men jeg har ikke angret et sekund i ettertid. Endelig vet jeg hva jeg vil, og da får det ta den tiden det tar. Vi lever jo bare én gang!
  Jeg trenger noen flere 6’ere før jeg kommer inn i Oslo, så jeg er VELDIG spent på eksamene som snart venter. Håper at jeg, med en god porsjon flaks, skal komme inn på kullet som starter i januar. Hvis ikke blir det neste høst, evt januar hvis alt går ät skogen i år. Sånn, da vet du hva jeg pusler med for tiden =)

  God natt, fine lille østlending!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s